Dom > Новости > Sadržaj
Који су фактори који утичу на бакарне футуре
- Sep 05, 2017 -

1. Макроекономска ситуација

Бакар је важна индустријска сировина, а потражња је уско повезана са економском ситуацијом. Како је економија расла, цијене бакра су порасле како се тражња повећала, а цијене бакра пале у рецесији. У анализи макроекономије, два показатеља су веома важна, једна је стопа економског раста или стопа раста БДП-а, друга је стопа раста индустријске производње.

2. Политика увоза и извоза

Политика увоза и извоза, посебно тарифне политике, представља важно средство за балансирање домаће понуде и потражње прилагођавањем увозних и извозних трошкова робе ради контроле увоза и извоза одређене робе. Од 1. јануара 2008. године Кина је извршила нулту тарифу за рафинирани увоз бакра, а стопе извоза за пречишћени бакар високог чистоће износи 5%. 10% стопе извоза пореза за мастербатцх бакра (бр. 79. 2007. године Опште царинске управе) је снизено.

3. Проширење и замена потрошње бакра

Потрошња је директни фактор који утиче на цену бакра, а развој индустрије бакра је важан фактор који утиче на потрошњу. Са брзим развојем науке и технологије, примена бакра се проширује, а бакар је почео да игра улогу у области медицине, биологије, суперпреводљивости и заштите животне средине. ИБМ је усвојио бакар уместо алуминијума у силиконским чиповима, означавајући најновије открице у примени бакра у полупроводничкој технологији. Ове промене утичу на потрошњу бакра у различитим степенима.