Dom > Новости > Sadržaj
Карактеристике легуре магнезијума
- Sep 05, 2017 -

У практичном металу је најлакши метал, проценат магнезијума је око 2/3 алуминијума, је ли жељезо 1/4. То је најлакши метал у практичним металима, високо чврст и врло крут.

Обим примене: Магнезијумска легура се широко користи у преносној опреми и аутомобилској индустрији како би се постигла лакоћа.

Проценат легуре магнезијума је тежи од пластике, али чврста и еластична тежина јединице је већа од пластике, тако да у случају исте компоненте чврстоће делови магнезијума могу бити тањи и лакши од пластике. Поред тога, с обзиром на то да магнезијумске легуре имају већу специфичну чврстоћу од алуминијума и гвожђа, могу смањити тежину алуминијума или гвожђа без смањења јачине компоненти.

Обим примене: Мобилни телефон, величина ЛЦД екрана на нотебоок рачунару се повећава годишње, а магнезијумске легуре се користе у њиховом рамовском раму и леђима.

Пренос топлоте: Иако је топлотна проводљивост магнезијумове легуре мања од легуре алуминијума, али, у односу на пластичне десетине пута веће, магнезијумска легура која се користи у електричним производима може ефикасно дистрибуирати унутрашњу топлоту споља.

Област примене: Магнезијумске легуре се користе на кућиштима и хладњака који производе рачунаре и пројекторе високе температуре. Употреба легуре магнезијума на спољном кућишту телевизора може се радити без рупа за хлађење.